Matovič: Voľby na Slovensku brali Ukrajinci za zradu. Na ukrajinský most vyvesil našu vlajku

Líder hnutia Slovensko Igor Matovič uverejnil zo svojej cesty na Ukrajinu v poradí druhé video, tentoraz z Majdanu pri symbolickom pamätníku obetí protivládnych nepokojov z roku 2014. Tvrdí v ňom, že Ukrajinci považujú výsledky slovenských parlamentných volieb za zradu. To sa rozhodol spolu s Romanom Mikulcom a Ľubomírom Galkom napraviť vyvesením slovenskej vlajky na ukrajinský most.

441953944_985016303089616_5277464693112886947_n Roman Mikulec a Ľubomír Galko na ukrajinskom moste. Foto: reprofoto/facebook

„Viac ako sto ľudí tu pred desiatimi rokmi zavraždili len preto, lebo chceli slobodu a nechceli byť v štáte, ktorý nevie zorganizovať slobodné voľby,“ povedal v úvode svojho prejavu expremiér. Vo videu následne zdôraznil vedľa stojací ukrajinský most, na ktorom sú pripevnené vlajky viacerých krajín. Z diaľky je na moste vidieť bývalého ministra vnútra Romana Mikulca aj poslanca Ľubomíra Galka.

„Tieto vlajky sú tam za krajiny, ktoré súcitia s Ukrajinou za posledného dva a pol roka, masívne Ukrajine pomáhajú a uvedomujú si, že bojuje za našu slobodu,“ pokračoval líder hnutia Slovensko s dôvetkom, že do parlamentných volieb tam visela aj slovenská vlajka.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami