Američan šoféroval počas online súdneho pojednávania o pozastavenom vodičskom preukaze

Američan šoféroval počas online súdneho pojednávania o pozastavenom vodičskom preukaze. Sudca mu v momente nariadil, aby sa do večera hlásil v michiganskej väznici.

Snímka obrazovky 2024-05-30 072147 Foto: reprofoto YouTube

Američan Corey Harris sa k súdnemu pojednávaniu o svojom pozastavenom vodičskom oprávnení pripojil prostredníctvom služby Zoom zo svojho telefónu, zatiaľ čo sedel za volantom. Predsedajúci sudca J. Cedric Simpson sa obžalovaného rovno spýtal: „Pán Harris, šoférujete?“.

„Áno,“ odpovedal Harris a ďalej doplnil, že práve ide do ordinácie svojho lekára. „Takže mi dajte sekundu, práve parkujem,“ dodal. O chvíľu neskôr Harris informoval súd, že stojí. „Dobre, takže možno niečomu nerozumiem, ide o jazdu s pozastaveným vodičským preukazom?“, pýta sa neveriacky sudca po prezretí papierov, ktoré obsahujú Harrisov záznam.

„Je to tak, vaša ctihodnosť,“ potvrdila právnička obžalovaného Natalie Pateová. „A on práve šoféroval. A nemal vodičský preukaz,“ reagoval Simpson, pričom sa zdalo, že potláča smiech. Vzápätí Simpson neveriacky pokrútil hlavou a rozhodol, že Harris sa musí ešte v ten večer hlásiť v michiganskej väznici v okrese Washtenaw.

Súd sa konal v meste Ann Arbor v štáte Michigan. Udalosť sa stala ešte 15. mája, no videozáznam sa stal virálnym iba tento týždeň.

(x)