Ruskí kozmonauti sú OK, hokejisti nie

Aj by sme chápali, že agresora treba potrestať. Nevieme však, prečo športovcov áno a kozmonautov nie. A najmä nevieme, prečo jedných agresorov treba potrestať a iných nie. A nevieme, prečo sa potrestania jedných agresorov najviac dožadujú tí, čo podporovali agresie iných agresorov. Píše Vladimír Palko.

Kazakhstan Russia Space Station Američanka Loral O'Hara, ruský kozmonaut Oleg Novickij and Bieloruska Marina Vasilevskaja. Foto: ČTK, AP/Bill Ingalls, Profimedia

Agentúrne správy nás v apríli tohto roku informovali, že traja kozmonauti, Marina Vasilevská, Oleg Novickij a Loral O’Hara, sa po dlhšom pobyte na Medzinárodnej vesmírnej stanici ISS vrátili na Zem. V module Sojuz MS-24 bezpečne pristáli blízko mesta Džezkazgan v Kazachstane. Vasilevská je Bieloruska, Novickij Rus a  O’Hara je Američanka. 

V mesiaci máj sa zase v Česku konali Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Bez hokejistov Ruska. Tí tam hrať nesmú, aj keď sú svetová špička. Pre vojnu. A samozrejme, podobne sú vylučované z medzinárodných súťaží i iné ruské športové tímy.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami