Video: Magistrát a hotel Devín vedú spor o parkovisko. Poškodené bolo barbarským spôsobom

IMG_20240603_113507 Pri hoteli Devín boli odstránené parkovacie zábrany. Foto: Ján Vida

BRATISLAVA – Počas víkendu došlo k poškodeniu parkovacích miest v okolí hotela Devín. Legendárne ubytovacie zariadenie už pozná vinníka, čím zvažuje rozšíriť trestné oznámenie na konkrétne osoby a inštitúcie.

Parkovacie miesta sú podľa hotela Devín jeho majetkom a má na ne platné stavebné povolenie aj kolaudačné rozhodnutie. Bratislavský magistrát ich napriek tomu zahrnul do svojej parkovacej politiky bizarným spôsobom.

„Pre nás to znamená, že všetky zariadenia, ktoré sme na našom parkovisku mali na základe súhlasu samotného mesta, budú urýchlene vrátené do pôvodného stavu. Rovnako rýchlo musí byť odstránená tabuľa, ktorá vodičom oznamuje, že na našom súkromnom pozemku majú platiť parkovné pre mestský parkovací systém,“ informoval mediálny zástupca hotela Devín Karol Wolf.

V spornej lokalite sa totiž prekrýva mestský parkovací systém PAAS so súkromným. K poškodeniu došlo v zadnej časti hotela, na spojnici Riečnej a Lodnej ulice, kde sa okrem parkovacích miest nachádza aj prejazdná cesta.

Podľa kamerových záznamov boli pomaľované parkovacie miesta, odstránené parkovacie zábrany a odstránená tabuľa, ktorá oznamovala, že ide o súkromný pozemok ubytovacieho zariadenia.

Hotel Devín pripúšťa, že parkovacie miesta boli prerokované, ale nikto im nedal relevantné upozornenie, ktoré by sa týkalo plánovaného odstránenia.

„Pravdou je, že 30. januára 2024 bol na pravidelnej porade primátora prerokovaný aj materiál týkajúci sa nášho prípadu a bolo prijaté rozhodnutie zabrať naše parkovisko. Tento dokument už máme k dispozícii, ale mesto nás určite neinformovalo, že sa rozhodlo pre tento krok,“ spresnil Karol Wolf.

Ohľadom tohto prípadu sme oslovili priamo aj hlavné mesto, ktoré sa ale do uzávierky článku nevyjadrilo. Magistrát poslal stanovisko pre TA3, kde uvádza, že sporná lokalita patrí do vlastníctva Bratislavy.

„Ulice Riečna a Lodná, ako aj ich spojnica a priľahlé chodníky, teda lokalita, v ktorej prišlo k odstráneniu dopravného značenia a zariadenia, sú miestnymi cestami III. triedy, ktoré sú vo vlastníctve hlavného mesta. Fakt, že ide o miestnu cestu potvrdzuje aj list vlastníctva, na ktorom je zapísané vecné bremeno týkajúce sa miestnej komunikácie,“ uviedol pre TA3 magistrát Bratislavy.

Podľa hotela Devín sú však vyjadrenia magistrátu nepravdivé. Výpis z katastra napovedá, že pozemky, na ktorých sa nachádzajú parkovacie miesta, patria hotelu.


Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...
123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

Americký portál Daily Beast zverejnil uniknuté video, na ktorom republikánsky exprezident Donald Trump sediac v golfovom vozíku opisuje svoje dojmy z debaty s prezidentom Joeom Bidenom v televízii CNN. Označil ho za „zlomenú hromadu s***iek“, podľa neho ho Demokratická strana nahradí viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. „Proste skončil, viete – v tejto súťaži končí,“ hovorí...