Žilinka: Pri podnetoch na rozpustenie Progresívneho Slovenska budem postupovať striktne podľa zákona

Žilinka: Pri podnetoch na rozpustenie Progresívneho Slovenska budem postupovať striktne podľa zákona, dôsledne odmietajúc akékoľvek vplyvy či záujmy a chrániac verejný záujem.

Tlaèová konferencia po mimoriadnom zasadnutí Bezpeènostnej rady SR Maroš Žilinka. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Žilinka to napísal na sociálnej sieti v reakcii na vyjadrenie predsedu PS Michala Šimečku. Ten sa pre médiá vyjadril, že dúfa, že podnety nebudú pre generálneho prokurátora „zámienkou na politikárčenie“. Šimečka tiež vyjadril obavu z možného zásahu prokuratúry do nadchádzajúcich eurovolieb. Podľa lídra PS by sa v takomto prípade generálny prokurátor „vybral na skutočne veľmi, veľmi tenký ľad“.

„Musím sa dôrazne ohradiť voči verejnému prezentovaniu čo aj len úvah o akejsi zámienke na politikárčenie z mojej strany, či dokonca možného zasahovania do európskych volieb. Nikdy som sa nenechal a ani nenechám vťahovať do politických hier,“ vyhlásil Žilinka. Doplnil, že odmieta aj vytváranie tlaku na jeho rozhodovaciu činnosť prostredníctvom nemiestnych výrokov.

Generálnej prokuratúre SR bolo doručených viacero podnetov od rôznych fyzických a právnických osôb na rozpustenie politickej strany Progresívne Slovensko.

(sita)