Prešovské kúpaliská čoskoro otvárajú. Plaza s novou VIP zónou, v SunParku pribudne zmrzlina

PREŠOV – Na prešovských letných kúpaliskách finišujú s prípravami na tohoročnú letnú sezónu. Čistia, kosia, umývajú, opravujú. Postupne ich otvoria od polovice júna. Pre návštevníkov sú prichystané novinky.

titulka-plaza-3 Plaza Beach Resort ponúkne novinku. VIP zónu s fontánou. Foto: PBR

Metropola Šariša ponúka kúpanie pod holým nebom na troch kúpaliskách v meste. Osvieženie v prírodnej vodnej nádrži si môžu Prešovčania vychutnať na mestskom kúpalisku Delňa neďaleko sídliska Šváby. Pravú exotiku a prímorské prostredie nájdu milovníci vody v súkromnom rezorte Plaza Beach a letnú sídliskovú pohodu zas na kúpalisku Sun Park na Sídlisku III.

S prípravami prírodného kúpaliska Delňa na letnú sezónu začala mestská spoločnosť Prešov Real už v prvej polovici apríla, keď vypustili nádrže a postupne vyčistili celý povrch, ako aj prívodné potrubia.

„V areáli prírodného kúpaliska prebehla kosba, renovovali lavičky a v piatok 24. mája na revitalizácii areálu Delne pracovali aj zamestnanci mestského úradu v rámci dobrovoľníckej akcie Milujem svoje mesto,“ ozrejmil hovorca mesta Prešov Michal Hudák.

Zároveň dodal, že relatívne dobré poveternostné podmienky im umožnili spustiť prevádzku kamenného bufetu v areáli zhruba už o mesiac skôr ako obvykle.

„Rovnako samotnú sezónu kúpania budeme v tomto roku spúšťať približne o dva týždne skôr ako po iné roky. Termín je po ukončení Dobrého festivalu,“ dodal hovorca s tým, že ide o dátum po 16. júni. Vstupné ostáva nezmenené. To minuloročné bolo 5 eur za dospelého a 2,50 eura za dieťa a rovnako tak pre dôchodcov a ZŤP.

SunParku na Sídlisku III v súčasnosti vykosili celý areál. Pracovníci kúpaliska čistia bazény, okolie, roznášajú ležadlá, pripravujú prevádzky.

„Tohoročnou novinkou je rozšírená a obmenená gastrozóna. Pribudnú nové prevádzky, napríklad chorvátska zmrzlina. Pre ľudí pripravujeme bohatý kultúrny program, tancovanie, cvičenie pri bazénoch, súťaže pre deti aj hudobné akcie,“ láka vedúci strediska Jozef Paľa-Kočiščák.

Vstupné do tohto areálu sa zvyšuje o jedno euro. Celodenný lístok pre dospelého tak bude stáť 10 eur a pre dieťa do 14 rokov 8 eur. ZŤP a dôchodcovia zaplatia taktiež 8 eur. Deti do troch rokov majú vstup zdarma. Areál plánujú otvoriť ako každý rok medzi 20. a 25. júnom v závislostí od počasia.

Na novú VIP zónu sa môžu tešiť Prešovčania na najexotickejšom letnom kúpalisku v meste. Plaza Beach Resort v rámci nej vybudoval súkromný priestor s fontánou. Rozšíril aj nápojový bar La Veranda. Otvorenie areálu plánujú na víkend 14. júna alebo 22. júna – v závislosti od počasia.

„Novinkou z minulého roka je aj bazén pre najmenších, ktorý bude, samozrejme, takisto v prevádzke. Chystáme kultúrne akcie s hudbou a aj večerné kúpanie, ak budú teploty vhodné,“ uviedla Milica Michrinová z Plaza Beach Resortu.

Vstupné na toto kúpalisko sa nemení. Ako uvádza webová stránka, v minulom roku zaplatil dospelý za celodenný vstup 20 eur, dieťa podľa veku od 4 do 10 eur. Lacnejšou verziou je trojhodinový vstup za 17 eur a dvojhodinový vstup po 17.00 hod. za 10 eur.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac