Redaktori Markízy vo videu tvrdia, že do štrajku nejdú. Televízia posiela Kovačiča preč

Veľký štrajk v našej najväčšej súkromnej televízii sa zatiaľ nekoná. Vedenie Markízy podľa nespokojných pracovníkov potichu súhlasilo s ich požiadavkami. Verejnosť sa o tom dozvedela z nového videa na Instagrame.

Snímka obrazovky 2024-05-27 o 20.06.22 Michal Kovačič. Foto: Facebook/Novinárska cena

Redaktori Markízy vo štvrtok podvečer zverejnili video, v ktorom uviedli, že vedenie Markízy „potichu“ súhlasilo s ich požiadavkami, hoci navonok deklaruje opak. Zároveň avizovali, že do štrajku nevstupujú.

Na zázname, ktorý zverejnili redaktori na Instagrame, sa objavilo viacero stálic Markízy, ktoré tvrdia, že značku budovali roky a chcú vykonávať svoju prácu slobodne aj v budúcnosti. Pozrieť si ho môžete nižšie.

Vo videu sa postupne vystriedajú ľudia ako Michal Kovačič, Viktor Vincze, Zuzana Čimová či Danica Kleinová, redaktori Adel Ghannam, Viktor Serebryakov, Martina Töröková, Gabriela Kajtárová, Michal Hečko či Ján Tribula.

View this post on Instagram

A post shared by Adel Ghannam (@adel_fresh)

Markíza oceňuje, že ostávajú v práci

Vedenie tohto súkromného média v odozve na video ocenilo, že zamestnanci sa rozhodli naďalej pracovať.

Zároveň odkazuje všetkým, ktorí „zneužili vysielací priestor na neautorizované vysielanie“, že je nemysliteľné, aby boli naďalej tvárou Markízy.

Hoci ho televízia priamo nemenuje, je zrejmé, že ide o slová adresované Kovačičovi, ktorý na záver diskusnej relácie Na telo spred takmer dvoch týždňov hovoril o cenzúre a orbanizácii médií.

Kompetentní stojaci na čele Markízy skonštatovali, že majú snahu pokračovať vo vzájomných rozhovoroch a stanovilo tri podmienky.

Z čoho TV Markíza neustúpi

Prvou podmienkou je, že TV Markíza nikdy nepripustí, aby bolo jej vysielanie zneužité v prospech ktorejkoľvek zo súperiacich politických strán.

Druhá sa týka toho, že redakčná zodpovednosť za vysielanie televízie je v rukách vedenia. Táto zodpovednosť vraj musí zostať nedeliteľná, pretože je to práve manažment TV Markíza, kto je plne zodpovedný regulačným orgánom, verejnosti a akcionárom televízie.

V poslednej podmienke zas stojí, že je nemysliteľné, aby akákoľvek osoba, ktorá zneužila vysielací priestor na neautorizované vysielanie a poškodila dobré meno TV Markíza, reprezentovala do budúcna záujmy redaktorov, moderátorov a bola naďalej tvárou televízie.

Článok budeme aktualizovať.