Markíza neustúpila, je ochotná prijať výpovede. Nespokojencov sa zastali Kemka, Maštalír a ďalší

Vedenie Markízy malo v stredu stretnutie so štrajkovým výborom zamestnancov. Konsenzus nenašli, stanica preto ukončila rokovania a je pripravená prijímať výpovede. Štrajkový výbor tvrdí, že vedenie im povedalo, že sa dohodli, takže situácii nerozumejú, ale z redakcie neodchádzajú. Nespokojných redaktorov a moderátorov sa zastalo 23 známych spolupracovníkov Markízy.

ROZHOVORY ZKH TYRŠÁK Michal Kovačič. Foto: Marko Erd/SME/Profimedia.sk

V stredu uplynulo ultimátum, ktoré dalo vedeniu televízie Markíza vyše 120 zamestnancov. Tí požadovali tri podmienky: aby sa politické témy a relácie vysielali slobodne a objektívne, aby novinári mohli respondentom klásť aj nepríjemné otázky a aby nedochádzalo k neštandardným zásahom do obsahu už schválených reportáží pripravených na odvysielanie.

Nepriamo tým chceli dosiahnuť, aby relácia Na telo pokračovala v slobodnej dramaturgii a s moderátorom Michalom Kovačičom aj po letnej prestávke.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.