V Hrone sa topili viacerí ľudia. Zo siedmich osôb sú dve nezvestné

záchranári zo Špeciálnej kynologickej záchrannej služby Slovakia èln rieka Hron pátranie Záchranári na rieke Hron. Ilustračný obrázok. Foto: TASR

V rieke Hron sa topili viacerí ľudia, informovalo o tom na sociálnej sieti Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR v sobotu krátko pred piatou podvečer.

Na priehradu pri Šarovciach sa šlo kúpať sedem ľudí. Piatim sa podarilo dostať na breh, dvaja vo veku 22 a 21 rokov zmizli pod hladinou, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jana Šinková.

Na miesto nachádzajúce sa pri obci v Levickom okrese vyrazili všetky záchranné zložky. Aktuálne tam zasahujú okrem policajtov, hasičov a záchranárov aj psovodi, ktorí prehľadávajú okolie rieky.

Do pátrania sa zapojil psovod z oddelenia služobnej kynológie, špeciálna kynologická záchranná služba so psom určená na vyhľadávanie utopených a poriečne oddelenie Prezídia Policajného zboru Bratislava. Breh Hrona na člne prehľadávali aj členovia Hasičského a záchranného zboru.

Všetky doterajšie pokusy nájsť nezvestné osoby však boli neúspešné. Pátracia akcia prebieha už od pol piatej.

Teplota v lokalite sa vo volebný deň vyšplhala nad 30 stupňov Celzia, čo už zintenzívňuje voľnočasové aktivity pri vode.

Hron je po Váhu druhá najdlhšia rieka, ktorá tečie celá územím Slovenska. Meria 298 kilometrov.

(td, tasr, tvnoviny, facebook)


Ďalšie články
Frakcia Patrioti pre Európu naberá na realite aj sile. Koľko by mohla mať europoslancov?

Frakcia Patrioti pre Európu naberá na realite aj sile. Koľko by mohla mať europoslancov?

Novovznikajúca frakcia Európskeho parlamentu Patrioti pre Európu, ktorej vznik pôvodne ohlásili maďarský premiér Viktor Orbán a český expremiér Andrej Babiš, by už mala mať dostatočný počet členov, aby mohla oficiálne vzniknúť. Najnovším prírastkom majú byť národno-konzervatívne zoskupenia z viacerých západoeurópskych krajín. Kostru novej politickej aliancie tvoria od minulej...