Žilinská župa podporí rozvoj skitouringu v česko-slovenskom pohraničí

ŽSK, žilinská župa, Erika JUrinovázupa Zľava sú: Lenka Balašová (vedúca Útvaru hodnoty za peniaze ŽSK), Erika Jurinová (predsedníčka ŽSK) a Miroslava Abrmanová (riaditeľka odboru školstva a športu ŽSK). Foto: Ľubomír Chochula

ŽILINA – Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) sa bude podieľať spoločne s Trenčianskym, Moravsko-sliezskym a Zlínskym krajom na rozvoji skitouringu v česko-slovenskom pohraničí.

Dohodu o spolupráci štvorice partnerov na projekte v rámci programu Interreg Slovensko – Česko schválili krajskí poslanci na májovom rokovaní zastupiteľstva. Predkladateľom projektu s názvom Rozvoj skitouringu na československém pomezí je Zlínsky kraj.

„Cieľom projektu je vytvorenie produktu cestovného ruchu v oblasti skialpinizmu, ktorý bude slúžiť návštevníkom Bielych Karpát a Beskýd. V rámci projektu vznikne Sprievodca skituoringovými trasami na česko-slovenskom pohraničí,“ vysvetlil riaditeľ odboru regionálneho rozvoja Úradu ŽSK Matúš Krajči.

Doplnil, že schválenie dohody o spolupráci nemá vplyv na krajský rozpočet, keďže ŽSK sa finančne nebude podieľať na spolufinancovaní projektu.

(Zdroj: ŽSK)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...