Skupina osôb v nemocnici napadla lekára. Útočili naňho fyzicky i verbálne

Nemocnica v Rimavskej Sobote Nemocnica v Rimavskej Sobote. Foto: Branislav Caban

RIMAVSKÁ SOBOTA – V areáli nemocnice v Rimavskej Sobote napadla skupina osôb primára interného oddelenia.

Lekára v službe atakovali verbálne i fyzicky príbuzní hospitalizovaného pacienta, obvineniu z výtržníctva čelia tri ženy. Pre TASR to potvrdila polícia i nemocnica. Na incident upozornila TV Joj.

K útoku na lekára došlo v areáli rimavskosobotskej nemocnice ešte 2. júna. Skupina osôb napadla primára interného oddelenia počas jeho služby pri prechádzaní medzi pavilónmi.

Polícia z prečinu výtržníctva obvinila tri ženy, ktoré sa skutku dopustili v spolupáchateľstve.

„V areáli nemocnice fyzicky napadli lekára, čím mu spôsobili aj zranenia. Obvinené sú stíhané na slobode. Prípad je v štádiu vyšetrovania, čakáme na výsledky znaleckého skúmania,“ priblížila pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Incident nasnímali aj kamery nemocnice, záznam bol poskytnutý polícii. Nemocnica v súčasnosti zvažuje posilnenie zabezpečenia priestorov urgentného príjmu o prítomnosť súkromnej bezpečnostnej služby.

„Tento útok považujeme za neakceptovateľný. Aj preto chceme iniciovať legislatívnu zmenu na zvýšenie právnej ochrany zdravotníkov nielen počas samotného výkonu, ale aj v súvislosti s poskytovanou zdravotnou starostlivosťou. Čoraz viac sa agresivita v spoločnosti prenáša na pôdu nemocníc a polikliník a zdravotníci sa stávajú terčom útokov dokonca aj mimo samotných zariadení,“ skonštatoval pre TASR hovorca Penta Hospitals SK Tomáš Kráľ.

(tasr)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...