Aj keď zaplatíte parkovné, parkovať nemusíte. Hotel Devín a mesto sa naďalej sporia

IMG_3227 Provizórne označenie upozorňuje, že ide o súkromné parkovacie miesta. Foto: Hotel Devín

BRATISLAVA – Osobitne v bratislavskom Starom Meste magistrát rozširuje mestský parkovací systém PAAS o ďalšie lokality. Zobral to však veľmi zhurta, pričom nebral do úvahy problémy, ktorým čelia vodiči.

Jeden z týchto príkladov je spor o parkovacie miesta v okolí hotela Devín. Nemusí to byť jediný prípad v Bratislave. Na spojnici Riečnej a Lodnej sa nachádzajú provizórne tabule upozorňujúce, že parkovacie miesta patria hotelu Devín, ale zároveň aj značka, že ide o PAAS zónu.

V dobrej viere tak môže vodič zaplatiť hlavnému mestu parkovné, hoci nevedome zaberá prenajaté miesto legendárneho hotela, kde môže prísť v lepšom prípade k slovnému napomenutiu. Zároveň však môže klient prenajatého miesta zaplatiť pokutu, lebo parkuje bez zaplatenia na mestskom parkovisku.

Tento týždeň sa stretli právnici v zastúpení hotela s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom, ale zatiaľ k vyriešeniu sporu neprišlo. Každá strana si stojí za svojím.

„Primátor nechce ustúpiť a ani my nie. Premýšľame čo ďalej, ale parkoviska sa vzdať neplánujeme. Aktuálne sú tam provizórne stĺpiky s nápisom súkromné parkovisko a snažíme sa zabezpečiť pre klientov, ktorí tam majú státie zaplatené, aby mohli parkovať. Ale netušíme, či od nich paralelne vyberá peniaze aj systém PASS,“ informoval Bratislavský Štandard mediálny zástupca hotela Devín Karol Wolf.

Aj táto situácia je riešiteľná a je nezodpovedné, keď vodič, ktorý potrebuje parkovať v centre mesta, sa stáva rukojemníkom sporu. Pritom ide zo širšieho pohľadu o dlhodobých partnerov, ktorí by sa mali podporovať a nie sporiť vzhľadom na rozvoj cestovného ruchu ako aj aktivity, ktoré vyžadujú reprezentačné ubytovacie, stravovacie ako aj kongresové priestory.

Je priam nešťastné, že konflikt vyústil práve počas hlavnej turistickej sezóny, ktorá prináša pre hotel ako aj Bratislavu nielen financie, ale zanecháva aj celkový dojem. Pokiaľ sa situácia nevyrieši, je najrozumnejšie sa nielen spomínanému priestoru, ale aj podobným miestam, kde sa miešajú viaceré parkovacie systémy, vyhýbať.


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...