Putin je pripravený rokovať, ak Kyjev stiahne vojakov a vzdá sa členstva v NATO

Putin je pripravený rokovať, ak Kyjev stiahne vojakov a vzdá sa členstva v NATO. Povedal ruský prezident Vladimir Putin s tým, že ak sa tak stane, Rusko okamžite zastaví paľbu.

Vojakov má Ukrajina podľa neho stiahnuť zo štyroch ukrajinských oblastí, na ktoré si Moskva nárokuje. Ruský prezident je podľa svojich slov pripravený zaručiť bezpečný odchod ukrajinských vojakov s cieľom umožniť ich stiahnutie. Rusko v súčasnosti okupuje takmer pätinu územia Ukrajiny.

Tá tvrdí, že mier môže nastať len po úplnom odchode ruských síl z jej územia a obnovení jej územnej celistvosti. Cez víkend sa vo Švajčiarsku uskutoční mierová konferencia o Ukrajine, Rusko však na ňu pozvané nebolo. Putin v piatok uviedol, že táto konferencia je stratou času a ďalší pokus Západu o vytvorenie protiruskej koalície.

(tasr, afp, reuters)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok