Majiteľ Proxenty Kožík: Naša spoločnosť je zdravá. Na Kube zvyšujeme životnú úroveň

Pavol Kožík je majiteľom jednej z najväčších investičných skupín na Slovensku – Proxenta. Skupina, ktorá vznikla v roku 2009 a trhovú hodnotu svojich aktív dnes vyčísľuje na takmer 500 miliónov eur, podniká najmä v troch oblastiach. Zhruba 60 percent majetku má v developerských projektoch, necelú štvrtinu v potravinárskej výrobe a zvyšok v komerčných nájomných realitách. Najnovšie vo veľkom investuje na Kube.

P.Kozik_kuba Majiteľ Proxenty Pavol Kožík. Foto: Proxenta

Ako developer pôsobí Proxenta na trhu od roku 2013. Sedem projektov v Bratislave a dva v Nitre priniesli na Slovensko už viac ako tisíc bytov.

S potravinárskou produkciou začala Proxenta v Galante, kde v závode Healthy Food Supplements vyrába proteínové tyčinky pre rôzne privátne značky. V roku 2017 tam postavila novú výrobnú halu. Na Kube pod hlavičkou spoločnosti Proxcor neskôr spustila spoločný podnik na produkciu cereálií. Oba podniky boli v roku 2023 už v zisku. Najnovším projektom skupiny je továreň na spracovanie kakaa, tiež na Kube.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.