Univerzita Karlova podá sťažnosť proti uzneseniu o odložení prípadu

Univerzita Karlova podá sťažnosť proti uzneseniu o odložení prípadu vlaňajšej tragickej streľby na jej Filozofickej fakulte, navrhne tiež úplné vyšetrenie všetkých súvislostí útoku. Oznámila to na svojom webovom sídle.

„Univerzita Karlova informuje, že v piatok 14. júna 2024 dostala uznesenie Polície ČR o odložení trestnej veci vyšetrovania tragických udalostí na FF UK… UK potvrdzuje, že podá proti uzneseniu sťažnosť s návrhom na úplné vyšetrenie všetkých súvislostí útoku aj jemu predchádzajúcich udalostí,“ napísala univerzita.

Sťažnosť je podľa nej možné podať do troch kalendárnych dní od doručenia, v stručnej verzii ju preto univerzita podá už v pondelok a doplní neskôr, keď do spisu nahliadnu jej právni zástupcovia.

Členka kolégia rektorky Lenka Henebergová dodala, že o tom informovali zasiahnutých, s ktorými sú podľa jej slov v pravidelnom kontakte. UK naďalej pokračuje v poskytovaní finančnej, psychologickej a krízovej podpory pozostalým a zraneným a psychologickú pomoc môžu využívať aj študenti a zamestnanci školy, uviedli na webe.

(tasr)


K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok