V odpore proti medzinárodným štandardom WHO nie sme sami, vyhlásil Kotlár

Výroky o neexistencii pandémie boli dezinterpretované, definícia je vágna, vyhlásil splnomocnenec vlády pre prešetrenie manažmentu pandémie COVID-19 Peter Kotlár. Situácia podľa neho naplnila parametre epidémie veľkého rozsahu.

peter kotlár Peter Kotlár. Foto: Jaroslav Novák/TASR

„My momentálne máme vágnu definíciu, že je to epidémia veľkého rozsahu, ktorá preskočí cez kontinenty. (…) Jediné, na čom mi záleží, je zadefinovať definíciu pandémie, a to teraz nielen vo svete, ale aj pandemickú situáciu na Slovensku,“ skonštatoval.

„Na druhej strane, ak sa zistí, že vírus bol umelo vytvorený, nešlo o pandémiu, ale o akt bioterorizmu,“ podotkol. Zopakoval, že v septembri predstaví závery vyšetrovania k manažovaniu pandémie COVID-19. Avizoval, že ich posunú na Generálnu prokuratúru SR.

Kotlár uviedol, že v odpore voči novým medzinárodným štandardom WHO ako krajina „nie sme sami“. „Možno budete prekvapení z pozície Spojených štátov […] v prípade, že by vyhral Donald Trump,“ uviedol ako príklad a spomenul aj Argentínu či Japonsko.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok