Novým slovenským veľvyslancom vo Vatikáne bude Juraj Priputen

Novým slovenským veľvyslancom vo Vatikáne bude Juraj Priputen. Pred vyslaním ho prijal minister zahraničných vecí Juraj Blanár a vyzdvihol postavenie katolíckej cirkvi v spoločnosti. Priputen ozrejmil, že úrad sa zameria na bilaterálny dialóg na všetkých úrovniach.

Rezort diplomacie priblížil, že v medzinárodných vzťahoch sa Svätá stolica angažuje v oblastiach, ktoré sa dotýkajú kresťanských, univerzálnych a globálnych tém. Ide napríklad o odmietanie vojny, podporu mieru, ochranu ľudskej dôstojnosti a ľudských práv či zákaz trestu smrti.

Veľvyslanec SR vo Vatikáne je súčasne veľvyslancom pri Zvrchovanom vojenskom špitálskom ráde svätého Jána Jeruzalemského z Rodosu a Malty.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok