Nemeckí vyšetrovatelia zadržali ďalšieho muža podozrivého z vydierania rodiny Schumachera

Nemecké úrady zadržali tretiu osobu podozrivú z vydierania rodinu legendy formuly 1 Michaela Schumachera. Päťdesiatdvaročný muž skončil v rukách strážcov zákona vo štvrtok v meste Wuppertal, kde v minulosti pracoval pre Schumacherovcov ako ochrankár.

Polícia prehľadala jeho príbytok a zadržala možné dôkazy ako mobilné telefóny, pevné disku z počítačov či pamäťové karty. Tento muž mal za úlohu digitalizovať súkromné fotografie rodiny Schumacherovcov.

Dvaja muži skončili v rukách vyšetrovateľov ešte v júni, sú nimi otec a syn z Wuppertalu vo veku 53 a 30 rokov, obaja sú aktuálne v podmienke za iný trestný čin. Podozriví údajne kontaktovali Schumacherovcov prostredníctvom zamestnancov rodiny. Povedali im, že vlastnia dokumenty, z ktorých zverejnenia by rodina nebola nadšená.

Muži mali požadovať platbu sedemcifernej sumy v eurách. Vyhrážali sa, že ak peniaze nedostanú, zverejnia dokumenty na „darknete“. Ako údajný dôkaz podozriví poslali rodine odfotenú časť dokumentov, prokuratúra neuviedla bližšie podrobnosti o ich obsahu.

Mená zadržaných osôb nemecká polícia neuviedla v súlade s pravidlami ochrany osobných údajov. „V prípade dokázania viny im hrozí peňažný trest alebo trest odňatia slobody až na päť rokov,“ uviedol hlavný prokurátor Wolf-Tilman Baumert.

(sita)