Nemecko prevalcovali migranti, povedal futbalista Toni Kroos

Nemecko prevalcovali migranti, povedal futbalista Toni Kroos v rozhovore pred zápasom Nemecka a Španielska. „Myslím si, že Nemecko je skvelá krajina a som šťastný, že tu môžem byť, ale už to naozaj nie je tá istá krajina ako pred desiatimi rokmi, keď sme odišli,“ povedal pre podcast Lanz & Precht.

Kroos-1 Toni Kroos. Foto: Profimedia.sk

Kroos, hviezda nemeckej reprezentácie a Realu Madrid uviedol, že migrantov víta, no Nemecko nie je úspešné v riadení masovej migrácie. Pri porovnávaní Nemecka so Španielskom priznal, že v Nemecku je cítiť „stratu kontroly“.

„Domnievam sa, že táto kontrola nad určitými otázkami sa v priebehu rokov jednoducho trochu vytratila a má to svoj dôvod. Podľa môjho názoru je dôvodom to, že ľudia ich prevalcovali,“ povedal.

Podľa Kroosa je „skvelé“, že Nemecko prijalo toľkých migrantov s otvorenou náručou, dodal však, že tento proces „bol jednoducho príliš nekontrolovaný“.

„Myslím si, že sme to nezvládli, tento v podstate veľmi pozitívny prístup, ktorý podporujem na tisíc percent, pretože to považujem za senzačné, že ľudia k nám prichádzajú zvonku a potom sú šťastní,“ vyhlásil.

Opäť však dodal, že vplyv migrácie sa „podceňuje“, a „v konečnom dôsledku je to niečo príliš nekontrolované“.

Stredopoliar povedal, že keď bude jeho sedemročná dcéra staršia, bol by radšej, keby išla o 23.00 von do španielskeho mesta ako do nemeckého. Mal by obavy z toho, či sa vráti domov z nočnej prechádzky, čo označil za pocit, ktorý „pred desiatimi rokmi nemal“.

(telegraph)