Hamas obvinil Benjamina Netanjahua z blokovania rokovaní o prímerí v Pásme Gazy

Hamas obvinil Benjamina Netanjahua z blokovania rokovaní o prímerí v Pásme Gazy, sprostredkovateľov rozhovorov palestínski militanti vyzvali, aby "ťahy" izraelského premiéra zastavili.

Netanjahuov úrad v nedeľu uviedol, že „akékoľvek prímerie v Pásme Gazy musí Izraelu umožniť, aby následne mohol pokračovať v boji, kým nebudú splnené jeho ciele“.

Izraelské tanky v pondelok postúpili do centra mesta Gaza po nočnom bombardovaní, ktoré podľa úradov v Gaze zabilo desiatky ľudí.

Militantná skupina v sobotu súhlasila s kľúčovou časťou plánu na prímerie, ktorý v máji prezentoval prezident Spojených štátov Joe Biden, a upustila od požiadavky, aby sa Izrael ešte pred podpísaním dohody zaviazal k trvalému prímeriu.

(tasr, reuters)


Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov. Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra. Vymenovanie kardinálov je zvyčajne každoročnou udalosťou, ktorá…
Prejsť na článok