Viaceré úseky železničných tratí budú mať status strategickej investície

Viaceré úseky železničných tratí budú mať status strategickej investície, vyplýva to z návrhov na určenie investičného projektu za strategickú investíciu z dielne Ministerstva dopravy SR, ktoré v stredu schválila vláda.

Na Záhorí smerom na Rakúsko a Česko bude strategickou investíciou projekt modernizácie železničnej trate Devínska Nová Ves – štátna hranica SR/ČR, úsek Malacky (mimo) – Kúty, či projekt zdvojkoľajnenia trate Devínska Nová Ves – štátna hranica SK/AT (Marchegg), ako aj projekt modernizácie železničnej trate Devínska Nová Ves – štátna hranica SR/ČR.

Na severnom Slovensku bude strategickou investíciou investičný projekt modernizácie železničnej trate Čadca – Krásno nad Kysucou, ako aj modernizácia železničnej trate Žilina – Košice v úseku Liptovský Mikuláš – Poprad – Tatry (mimo), 5. etapa, traťový úsek Liptovský Hrádok – Paludza (Liptovský Mikuláš).

Na severovýchodnom Slovensku sa strategickou investíciou stal investičný projekt modernizácie železničnej trate Žilina – Košice, úsek trate Poprad Tatry (mimo) – Krompachy, časť: A2 Markušovce (mimo) – Vydrník (mimo).

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok