Izraelská armáda zabila v priebehu týždňa dvoch významných predstaviteľov Hamasu

Izraelská armáda zabila v priebehu týždňa dvoch významných predstaviteľov Hamasu. Izraelské ozbrojené sily zároveň oznámili, že pokračujú v operácii v opustenom sídle Agentúry OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA).

Izraelská armáda uviedla, že jedným zo zabitých je člen Hamasu, ktorý údajne vykonal viacero útokov na Izrael a podľa armády tiež riadil vnútorné bezpečnostné operácie Hamasu v strednej časti Pásma Gazy. Druhým zabitým je predstaviteľ vojenskej spravodajskej služby Hamasu, dodala armáda.

Izraelskí vojaci tam podľa armády našli v stredu zbrane. Izrael pritom obviňuje členov Hamasu a Palestínskeho islamského džihádu (PIJ), že využívajú sídlo UNRWA na teroristické účely. DPA však upozorňuje, že tieto tvrdenia nemožno nezávisle overiť. Zamestnanci UNRWA sídlo organizácie od začiatku vojny v Pásme Gazy nevyužívajú.

Izraelská armáda tiež v samostatnom vyhlásení uviedla, že na Izrael boli z okolia mesta Rafah na juhu Pásma Gazy vypálené ráno rakety. Izraelská obrana niekoľko z nich zostrelila a izraelské vzdušné sily zaútočili a zabili vykonávateľov útoku.

(tasr, dpa)