Policajná naháňačka si vyžiadala najmenej osem zranených

TOMÁŠOV - V obci Tomášov v seneckom okrese sa strhla policajná naháňačka, ktorej výsledkom bola vážna dopravná nehoda troch vozidiel s niekoľkými zranenými osobami. Na miesto bol vyslaný záchranný vrtuľník. V aute prenasledovaného sa nachádzali vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky.

823ce59d-dc2b-4714-b6a2-f15d75474a3e Záchranársky vrtuľník nad miestom dopravnej nehody. Zdroj: noviny.sk.

Ako na sociálnej sieti informovalo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR, na miesto boli po tiesňovom volaní vyslané „štyri pozemné ambulancie a záchranársky vrtuľník.“

Ako pre agentúru SITA uviedol bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, „vodič na znamenia na zastavenie nedbal a vo vysokej rýchlosti pred hliadkou unikal v smere z Bratislavy do Trnavského kraja. Opakované výzvy hliadky na zastavenie vodič ignoroval a pokračoval vo vysokej rýchlosti v úniku, pričom ohrozoval svojou riskantnou jazdou ostatných účastníkov cestnej premávky. V obci Tomášov vodič spôsobil dopravnú nehodu – zrážku s dvomi motorovými vozidlami.“

Hovorca tiež dodáva, že „vodič vozidla Volkswagen Golf, 49-ročný muž, bol leteckou záchrannou službou prevezený s ťažkými zraneniami do nemocnice. Vo vozidle bolo následne nájdených viacero vreciek s obsahom bielej kryštalickej látky, ktoré budú zaslané na expertízne skúmanie. Policajti zároveň na mieste zistili, že vodič viedol motorové vozidlo v čase zadržania vodičského oprávnenia.“

Podľa informácií zo Zelenej vlny RTVS došlo k dopravnej nehode na Rastickej ulici, križovatka Rastickej a Mierovej ulice bola na istý čas uzavretá.


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac