Rusi sú len sedem kilometrov od kľúčovej logistickej trasy. Ukrajinci hovoria o veľkej hrozbe

Ruská armáda sa nachádza menej ako sedem kilometrov od kľúčovej zásobovacej trasy, ktorej preťatie by ukrajinským vojakom výrazne skomplikovalo udržanie najväčších nedobytých sídiel v Doneckej oblasti. Vyplýva to z monitoringu ukrajinskej skupiny Deep State, ktorá má úzke väzby na ozbrojené sily.

profimedia-0687513019 Ukrajinskí vojaci sa vezú na korbe nákladného auta na miesto odpočinku po dvoch mesiacoch bojov na frontovej línii pri Kramatorsku na východe Ukrajiny 30. apríla 2022, ilustračný obrázok. Foto: Profimedia.sk

Diaľnica s označením T0504, o ktorej je reč, sa používa na spojenie Pokrovska, zásobovacieho uzla na západ, s tromi najväčšími mestami Donbasu, ktoré stále drží v moci Ukrajina: Kosťantynivka, Kramatorsk a Slavjansk.

V Kramatorsku žilo pred začiatkom ruskej agresie asi 160-tisíc ľudí a bola piatym najľudnatejším mestom v Doneckej oblasti po samotnom Donecku, Mariupole, Makajevke a Horlivke, ktoré už Rusi kontrolujú. Hneď za ním nasleduje Slavjansk s počtom obyvateľov vyše 100-tisíc. V Kosťantynivke pred vojnou žilo asi 70-tisíc obyvateľov.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami