Čurillovec Ďurka má podľa zverejnených nahrávok veľký problém

Na skupinu obvinených policajtov známych ako čurillovci podal prokurátor obžalobu pre viaceré skutky. Nedávno zverejnené nahrávky z kancelárií vyšetrovateľov ukazujú obludný systém zložený z vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov, ktorí sa dopredu dohadovali na nezákonných praktikách, iba aby dosiahli svoje ciele.

OS Bratislava III rozhoduje o väzbe osôb zadržaných v rámci akcie ÚIS Na snímke zadržaný Pavol Ďurka prichádza v sprievode polície na Okresný súd (OS) Bratislava III, 15. septembra 2021 v Bratislave. Foto: Pavol Zachar/TASR

Osobitne z tejto skupiny na nahrávkach vyčnieva vyšetrovateľ Pavol Ďurka, ktorý je obvinený aj pre takzvanú otočku obvineného, čo je účelové reťazenie väzby. Takúto praktiku už dávno označila za nelegálnu judikatúra slovenských súdov, ale aj Európskeho súdu pre ľudské práva.

Prokurátor Krajskej prokuratúry Trnava podal obžalobu na sedem osôb zo skupiny čurillovcov pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a osobitne Pavol Ďurka je obžalovaný aj z marenia úlohy verejného činiteľa z nedbanlivosti. Prokurátor obžalobu podal na základe prepočutia osem tisíc hodín zvukového záznamu a spracovania 15 spisových zväzkov o počte 6 678 strán.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami