Šesťnohí hostia vo vašom hoteli či more v nedohľadne. Ako reklamovať dovolenku?

Dovolenková sezóna je v plnom prúde a pre mnohých z nás je to najočakávanejšie obdobie v roku, ak nerátate Vianoce. Veď kto by odolal piesočnatým plážam či výhľadu na morský horizont, niekoľkým dňom, keď sa o vás vo vybranej destinácii starajú a vy môžete konečne "vypnúť". Až kým po vašom apartmáne neprebehne šváb.

Senior family couple relaxing on tropical hotel territory looking at pool. People enjoying summer vacation on resort in Egypt. Ubytovanie či iné služby na dovolenke môžu nepríjemne prekvapiť. Ilustračná foto: Profimedia.sk

Už v úvode tohto leta sa napríklad zo Španielska začali valiť informácie o tomto hmyze, ktorý v krajine skomplikoval situáciu až tak, že tam vyhlásili pre letnú výstrahu sezóny. Dôvodom ich nadmerného výskytu je, samozrejme, teplo, ktoré im umožňuje rýchlejšie sa množiť a mutovať. Niektorí ekológovia sa obávajú ich epidémie.

Väčší problém však je, že okrem ich nie príliš atraktívneho vzhľadu, ktorý by nejedného človeka vyhnal minimálne na stoličku, sú nositeľmi vírusov a baktérií. A podľa odborníkov sú niektoré šváby už imúnne aj voči biocídnym prípravkom, takže si s nimi tak ľahko nepodaríte.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami