Taraba: Podávam trestné oznámenie pre slovenský znak na dúhovej vlajke

Taraba: Podávam trestné oznámenie pre slovenský znak na dúhovej vlajke. Zástava s týmto znakom sa počas Dúhového Pridu objavila na Námestí slobody v Bratislave a ostala tam aj deň po skončení podujatia. Zobrazenie slovenského znaku na dúhovom pozadí Tomáš Taraba považuje za hanobenie štátnej zástavy.

slovenska duhova Slovenská dúhová vlajka. Foto donio.sk

„Ak toleruje mesto vyvesiť na jednom z hlavných námestí hanobenie slovenskej zástavy, nič mu nie je sväté. O to väčšmi si treba spomenúť, ako pred rokom nám a Matici slovenskej chcel progresívny magistrát brániť vyviesť slovenskú zástavu na hrad Devín,“ napísal minister životného prostredia na sociálnej sieti.

Práve preto je podľa Tarabu najvyšší čas strategické kultúrne pamiatky zobrať naspäť do vlastníctva Slovenskej republiky: „Kým ich progresívne vedenie mesta nenechá zneuctiť rovnako. Taktiež v septembri predložíme nový zákon o štátnych symboloch“.

Dúhovú vlajku so štátnym znakom Slovenskej republiky ponúkal Dúhový Pride Bratislava ľuďom, ktorí neziskovku podporili cez darovací portál sumou 15 eur.

(fb, tasr)