Banská Bystrica dostala na opravy ciest po oslavách SNP od štátu 300-tisíc eur

Na opravy komunikácií po vojenskej prehliadke, ktorá bude súčasťou osláv 80. výročia Slovenského národného povstania, vyčlenil štát pre mesto Banská Bystrica 300-tisíc eur, vyplýva zo zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv.

Múzeum Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici. Foto: Martin Minka/Štandard Múzeum Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici. Foto: Martin Minka/Štandard

Dotáciu na opravu ciest po oslavách SNP samospráve poskytlo Ministerstvo financií SR. Mesto bude môcť 300-tisíc eur použiť na úhradu bežných výdavkov do konca roka 2024, na úhradu kapitálových výdavkov do konca decembra 2026.

Oslavy 80. výročia SNP v Banskej Bystrici sa uskutočnia 28. a 29. augusta, hlavným organizátorom je Ministerstvo obrany SR. Informačnú a prezentačnú kampaň plánuje rezort spustiť v auguste.

V rámci programu osláv sa očakáva koncert štátnej opery, slávnosť s príhovormi hostí a kultúrnymi vstupmi či vojenská prehliadka. Vláda na organizáciu osláv vyčlenila koncom júna celkovo 2,7 milióna eur.

(tasr)