Exšéf SIS Aláč: Zvážim trestné oznámenie. Ódorova vláda a Čaputová mohli konať inak

Pred necelým rokom v auguste v rámci akcie Rozuzlenie polícia obvinila riaditeľa Slovenskej informačnej služby Michala Aláča spolu s bývalým šéfom SIS Vladimírom Pčolinským, podnikateľom Petrom Koščom, riaditeľom Národného bezpečnostného úradu Romanom Konečným a ďalšími ľuďmi zo založenia a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a z marenia spravodlivosti. Generálna prokuratúra exšéfovi SIS pred pár dňami obvinenie zrušila. Ešte na jar zrušila obvinenie aj Pčolinskému a Konečnému.

Michal Aláč 4, 2024 Michal Aláč. Foto: Štandard

Aláč v rozhovore pre denník Štandard povedal, že za celý čas trestného stíhania ho polícia vypočúvala len raz vlani v auguste. Svoje obvinenie zhodnotil na základe spisu ako zhluk klebiet a fabulácií. Aláč odpovedal aj na otázky, či mal informácie o diskreditovaní vyšetrovateľov známych ako čurillovci, či by sa do SIS vrátil a či mohla SIS predísť atentátu na premiéra Roberta Fica.

O akcii Rozuzlenie informoval aj policajný prezident Štefan Hamran. Boli ste práve v zahraničí, vrátili ste sa preto naspäť. Mali ste indície, že vás obvinia?


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.