V Indii vybuchol farmaceutický závod. Hlásia úmrtia aj zranených

Najmenej 15 ľudí zahynulo a ďalších 40 sa zranilo v stredu pri výbuchu v závode na výrobu liekov v indickom štáte Andhrapradéš, uviedli tamojší predstavitelia.

Okresný policajný inšpektor oznámil, že počet obetí sa pravdepodobne ešte zvýši. Naďalej prebiehali záchranné operácie.         

Miestni predstavitelia spresnili, že popoludní vypukol požiar vo výrobnej jednotke súkromnej spoločnosti Escientia Advanced Sciences, ktorá je v prevádzke od roku 2019. Zranení boli prevezení do neďalekých nemocníc. Podľa tamojších predstaviteľov došlo zrejme k výbuchu v chemickom reaktore približne okolo poludnia.

Minulý rok pri podobnej nehode vo farmaceutickej spoločnosti Sahithi Pharma zahynuli dvaja ľudia a piati ďalší utrpeli zranenia, píše Reuters.

(tasr, reuters)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac