Spoločnosť Harley-Davidson po nátlaku motorkárov ustúpila od svojej "woke" politiky

Americký výrobca motocyklov Harley-Davidson v pondelok oznámil, že upustí od svojej "woke" firemnej politiky v oblasti rozmanitosti, rovnosti a inklúzie (DEI). Proti týmto opatreniam sa totiž postavila silná komunita ich konzervatívne zmýšľajúcich zákazníkov.

5FA936004D611174864698 Motocykel Harley Davidson. Foto: TASR/DPA

„Už viac ako 120 rokov prináša Harley-Davidson radosť z jazdy na motocykli jazdcom na celom svete, bez ohľadu na to, kto sú, odkiaľ pochádzajú alebo v čo veria,“ uviedla spoločnosť vo svojom vyhlásení na sociálnej sieti X.

V reakcii na negatívne ohlasy spoločnosť uviedla, že ju „zarmútila negatívna reakcia na sociálnych médiách“ a objasnila, že od apríla nevykonáva politiku DEI, nemá kvóty na prijímanie zamestnancov a prestala sledovať ciele v oblasti výdavkov na rozmanitosť dodávateľov.

Vo vyhlásení tiež spoločnosť Harley-Davidson uvádza, že prehodnocuje svoje iniciatívy v oblasti vzdelávania zamestnancov a sponzoringu a zároveň sa zameriava na svojich najvernejších zákazníkov.

„Woke“ aktivity firmy odhalil amerciký konzervatívny aktivista Robby Starbuck. Jej činnosti v tomto smere podrobne opísal vo videu, ktoré následne uverejnil na sociálnej sieti X. Starbuck napríklad tvrdil, že 1 800 zamestnancov spoločnosti Harley-Davidson muselo absolvovať virtuálne školenie o tom, ako sa stať priateľmi LGBTQ+.

Okrem toho spoločnosť zaviedla aj „zákon o rovnosti“, v rámci ktorého umožnila vstup mužom na dievčenské toalety a do šatní. Spoločnosť tiež údajne poslala niektorých bielych zamestnancov mužského pohlavia na školenie o rozmanitosti zamerané výlučne na bielych mužov.

(dak)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac