Taylor Swift prelomila mlčanie a vyjadrila sa k zrušeným koncertom vo Viedni

Taylor Swift vyjadrila pocity "strachu" a "viny" po zrušení viedenských koncertov z dôvodu hrozby teroristického útoku, za čo rakúske úrady zadržali troch podozrivých. Vo svojom vyjadrení poďakovala úradom a fanúšikom za ich podporu a jednotu.

Snímka obrazovky 2024-08-22 o 7.37.51 Taylor Swift. Reprofoto: Instagram

Americká popová speváčka Taylor Swift uviedla, že ju celá táto situácia naplnila pocitmi „strachu“ i „viny“, pretože na predstavenia plánovalo prísť „tak veľa ľudí“.

Koncerty vo Viedni mali byť súčasťou európskej časti turné Eras Tour a boli zrušené po tom, čo rakúske úrady varovali pred teroristickým sprisahaním sympatizantov ozbrojenej skupiny Islamský štát. Polícia v súvislosti s tým zadržala troch podozrivých.

Hlavný podozrivý, 19-ročný Rakúšan so severomacedónskymi koreňmi, sa podľa šéfa rakúskej domácej spravodajskej služby (DSN) Omara Haijawiho-Pirchnera údajne priznal a povedal, že mal v úmysle vykonať útok s použitím výbušnín a nožov.

V stredajšom príspevku na sociálnych sieťach sa Taylor Swift poďakovala aj príslušným úradom, pretože „vďaka nim sme smútili po (neuskutočnených) koncertoch, a nie po životoch“. Dodala, že ju potešila „láska a jednota“, ktorú „videla na fanúšikoch“.

(tasr, afp)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac