Po zásahu obytnej budovy v Pásme Gazy hlásili 11 obetí

Najmenej 11 ľudí zahynulo po tom, čo Obranné sily Izraela (IDF) zasiahli obytnú budovu v meste Bajt Lahíja na severe Pásma Gazy. Útok sa podľa palestínskej tlačovej agentúry Wafa udial vo štvrtok ráno, správu prevzali agentúra Reuters a televízia al-Džazíra.

Väčšina obetí útoku boli ženy a deti, uvádzajú anonymné zdroje zo zdravotníckeho prostredia pre panarabskú televíziu. Obete a zranených následne previezli do neďalekej Nemocnice Kamála Adwána. Wafa uviedla, že viacerí ďalší ľudia sú zakliesnení pod troskami budovy.

IDF v stredu večer podnikli viacero náletov v Pásme Gazy, pri ktorých podľa oficiálnych vyjadrení zničili viac ako 150 podzemných tunelov a celú brigádu militantného hnutia Hamas. Minister obrany Izraela Joav Gallant pri tejto príležitosti povedal, že armáda sa bude v najbližších dňoch zameriavať na sever palestínskej enklávy.

(tasr)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac