Podvodníci vylákali od seniorky zo Záhoria závratnú sumu: Oslovili ju cez Instagram

Prvá "láska" z Talianska sa ozvala dôchodkyni vlani v októbri. Neznámy Talian ju kontaktoval cez sociálnu sieť a postupne mu začala žena zo Záhoria dôverovať. Po tom, ako ju požiadal o finančnú pomoc a dôchodkyňa mu pomocou Steam kariet postupne poslala dovedna 15-tisíc eur, sa dokonca "virtuálne pohádali" a seniorka sa odmlčala.

stara lubovna zariadenie pre seniorov Ilustračné foto: Unsplash.com

„Krátko po ukončení ich komunikácie sa v jej živote objavil ďalší muž. Tentokrát išlo o 57-ročného muža z Francúzska, ktorý ju kontaktoval opäť cez Instagram. Čoskoro po ich zoznámení jej začal vyznávať lásku,“ ozrejmila policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Aj ďalší muž ju po niekoľkých mesiacoch začal žiadať o peniaze. Suma, ktorú mu žena poslala, sa po čase vyšplhala na viac ako 90-tisíc eur.

Seniorka si skutočnosť, že poslala 120-tisíc eur podvodníkom, uvedomila až pred niekoľkými dňami. Prípadom sa už zaoberajú policajti z Malaciek.

„V žiadnom prípade sa nenechajte nalákať na komplimenty a vyznania lásky od cudzích osôb, ktoré osobne nepoznáte. Tieto profily často využívajú falošné fotky alebo ukradnuté profily reálnych ľudí,“ upozorňuje polícia.

(tasr)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac