Ľudia v Nitre sú nahnevaní. Budúci rok si na parkovnom priplatia, zmien bude viacero

NITRA – Parkovanie je problém, ktorý sa prejavuje stále vypuklejšie nielen vo veľkých metropolách, ale aj v menších mestách. Výnimkou nie je ani Nitra, kde sa jej vedenie rozhodlo problém s parkovaním aspoň čiastočne vyriešiť.

Parkovanie na sídlisku v NR. Foto Jozef Uhlárik Na nitriansku sídlisku Diely motoristi pre nedostatok parkovacích miest už parkujú aj priestore zastávky MHD. Foto: Jozef Uhlárik

V meste pod Zoborom sa chystá doslova revolúcia v parkovaní, pričom prvé zmeny by mali Nitrania a návštevníci mesta pocítiť od 1. apríla budúceho roku. A, žiaľ, nepôjde o prvoaprílový žart, lebo parkovanie bude nielen drahšie, ale zároveň sa uskutoční aj pomerne veľa zmien. Dotknúť by sa však mali zatiaľ iba Starého mesta a časti Chrenovej.

Cena parkovného sa zvýši

Mestskí poslanci rozhodli, že nové všeobecne záväzné nariadenie o parkovaní začne platiť od apríla 2025. Ak mesto stihne dovtedy kúpiť nové parkovacie automaty a systém, ktorý bude kontrolovať parkovanie z auta mestskej polície.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.