Kauza Lukoil sa uzatvára. Brusel nás vodil za nos, MOL chce ukrajinské sankcie obísť

Európska komisia vodila Slovákov a Maďarov za nos, keď tvrdila, že ukrajinské sankcie voči ruskej spoločnosti Lukoil neblokujú tok jej ropy na naše územia. Maďarská rafinéria MOL a Lukoil totiž musia prekopať existujúcu zmluvu o dodávkach, aby sankcie obišli. Tok ropy od ruskej spoločnosti na Slovensko by sa mohol obnoviť už na jeseň.

Lukoil petrol fuel tanks at its headquarters in Brussels Pohľad na palivové nádrže ruskej spoločnosti Lukoil v jej sídle v Bruseli. Foto: Profimedia.sk

Chýbajúca ropa od spoločnosti Lukoil by mohla už o niekoľko mesiacov začať opätovne tiecť na Slovensko. Šéf maďarského úradu vlády Gergely Gulyás sa totiž vo štvrtok vyjadril, že maďarská rafinéria MOL bude pravdepodobne schopná obísť sankcie, ktoré Kyjev v júni uvalil na spoločnosť Lukoil.

„MOL má dobrú šancu podpísať potrebné dohody,“ povedal Gulyás a dodal, že by sa tak mohlo stať začiatkom jesene.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.