Truban: Dekrét o prípadnom odvolaní si môže Michal Šimečka zavesiť na stenu ako vyznamenanie

Michal Truban to uviedol v diskusnej relácii televízie Ta3 V politike. Tvrdil tiež, že avizovaný návrh na odvolávanie Šimečku je krok, ktorý by mal zakryť problémy vlády.

Predèasné parlamentné vo¾by na Slovensku Michal Truban odpovedá na otázky novinárov. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Truban spomenul napríklad kroky ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nom. SNS), či ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD), ale napríklad aj situáciu v zdravotníctve či ceny potravín. „Toto je vizitka Roberta Fica, že toto ide urobiť,“ skonštatoval Truban.

Predseda vlády Robert Fico avizoval, že na najbližšom rokovaní koaličnej rady oficiálne navrhne partnerom odvolanie predsedu PS Šimečku z postu podpredsedu parlamentu. Dôvodom podľa jeho slov je, že viacero jeho príbuzných figuruje v mimovládnych organizáciách, ktoré v uplynulých rokoch poberali peniaze od štátu. Túto myšlienku podporuje aj jeden z koaličných partnerov Smeru, Slovenská národná strana.

(sita)


Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok