Boje na fronte v okolí mesta Pokrovsk sú mimoriadne náročné

Olexandr Syrskyj, hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl uviedol, že strávil niekoľko dní na fronte v okolí mesta Pokrovsk na východe Ukrajiny, kde ukrajinská armáda čelí náporu ruských síl.

439848234_782141277432286_8114223039312869732_n Olexandr Syrskyj. Foto: Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl/Facebook

„Rusko vrhá do útokov všetko, čo môže, a snaží sa prelomiť ukrajinskú obranu, boje sú mimoriadne náročné,“ napísal Syrskyj v príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl priblížil, že najintenzívnejšie boje prebiehajú v okolí dediny Krasnyj Jar, asi desať kilometrov od mesta Pokrovsk. Dodal, že Rusko zintenzívnilo útoky aj na východnom okraji dediny Hrodivka.

Mesto Pokrovsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny je kľúčovým logistickým centrom ukrajinskej armády. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu uznal, že situácia v okolí Pokrovska je mimoriadne zložitá. Podľa neho tam Rusko sústreďuje svoje najväčšie úsilie aj počet síl.

(tasr)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac