Trump v prípade zvolenia sľubuje ženám bezplatné mimotelové oplodnenie

V prípade zvolenia bude Donald Trump požadovať úhradu za zákrok od vlády alebo poisťovne.

Trump sa postaví pred súd v trestnom konaní ako prvý exprezident v dejinách USA Donald Trump. Foto: TASR/AP

Trump chce takto osloviť najmä ženy voličky. „Chceme v tejto krajine plodiť deti, však,“ spýtal sa Donald Trump na predvolebnom podujatí v meste La Crosse v štáte Wisconsin. Predtým v štáte Michigan tiež povedal, že jeho vláda by presadzovala daňové úľavy pre čerstvých rodičov.

Prieskumy ukazujú, že podpora Trumpa u voličiek klesla, odkedy sa prezidentskou kandidátkou demokratov stala súčasná viceprezidentka Kamala Harrisová. Tá vo vystúpeniach kritizovala Trumpov postoj k interrupciám a republikánov vykreslila ako hrozbu pre práva žien.

Minulý týždeň exprezident na sociálnej sieti napísal, že jeho nová vláda by bola „skvelá pre ženy a ich reprodukčné práva“, čím vyvolal kritiku svojich evanjelikálnych stúpencov. Jeho viceprezidentský kandidát JD Vance v nedeľu povedal, že Trump by vetoval zákaz interrupcií na federálnej úrovni, ak by ho prijal Kongres.

(tasr)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac