Muž v Zlíne zablokoval sanitku, ktorá zaparkovala na jeho príjazdovej ceste. Pacientka neprežila

Seniorke, ku ktorej bola privolaná záchranná služba malo zlyhávať srdce.

sanitka záchrannej zdravotnej služby v mestskej èasti Bratislava - Ružinov Ilustračný obrázok. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Záchranári zdôraznili, že blokovanie auta znamenalo približne päťminútové zdržanie. Prípadom sa už zaoberá polícia.

„V okamihu, keď záchranári doslova bojovali o jej život vo vnútri domčeka, došlo k zablokovaniu sanitky majiteľom príjazdovej cesty. Vodič sanitky sa k pacientke nemohol dostať s nosidlami, muž trval na tom, že ide o jeho pozemok a záchranári tam nemajú čo stáť. Touto hádkou a zablokovaním sanitky však spôsobil to, že posádka stratila zhruba päť minút, keď už mohla byť s pacientkou na ceste do nemocnice,“ uviedli záchranári na svojom Facebooku.

Záchranári dodali, že členovia výjazdových skupín sú oprávnení vstupovať za účelom poskytnutia prednemocničnej neodkladnej starostlivosti do cudzích objektov, obydlia a na cudzie pozemky, pokiaľ sa tam podľa dostupných informácií nachádza osoba, ktorej má byť poskytnutá prednemocničná neodkladná starostlivosť.

Seniorka o niekoľko dní po incidente neskôr zomrela. V pondelok 26. augusta mala poslednú rozlúčku.


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac