Redaktor Adel Ghannam oznámil odchod z Markízy

Ghannam v piatok večer na sociálnej sieti avizoval svoj "rozchod" s televíziou Markíza. Redaktori sú podľa neho pri "útokoch politickej moci stále osamotení".

TV Markíza, logo, znak Znak TV Markízy. Foto: Profimedia.sk

Bývalý redaktor Televíznych novín v príspevku na Instagrame napísal, že toto rozhodnutie sa v ňom rodilo niekoľko mesiacov.

„Po udalostiach z posledného roka som si uvedomil, že sa so značkou Markíza už nedokážem z osobných dôvodov stotožniť,“ uviedol Ghannam. „S vedením som komunikoval priamo a dlhé hodiny po boku Viktora Vinczeho a Michala Kovačiča, a tak sa moja skúsenosť trochu líši od skúsenosti ostatných redaktorov“, dodal.

V príspevku sa redaktor poďakoval kolegom aj vedeniu televízii za príležitosť a ohlásil, že je „čas posunúť sa ďalej“. Dodal, že z médií neodchádza.

„Nemá zmysel rozoberať to, čo sa v Markíze stalo. (…) V 70 sekundách to zhrnul Michal Kovačič. Všetko, čo povedal, bola pravda, a preto to podpísala drvivá väčšina redakcie. Nasledovali rokovania štrajkového výboru, počas ktorých sme vybojovali dodržiavanie základných novinárskych princípov“, napísal ďalej Ghannam.

View this post on Instagram

A post shared by Adel Ghannam (@adel_fresh)

Ghannamov odchod prichádza niekoľko mesiacov po výpovedi, ktorú z televízie po šestnástich rokoch dostal moderátor diskusnej relácie Na telo Michal Kovačič. Jeho ukončenie spolupráce s televízou v tom čase sprevádzali hrozby jeho kolegov, že vstúpia do štrajku.

Michal Kovačič sa tiež dlhší čas sporil o to, či je výpoveď platná, pretože neprešla cez odbory. Šéfom odborov v Markíze bol však v tom čase sám Michal Kovačič.

(dv)