Požiar lesa nad Pohorelou hasiči zlikvidovali

Požiar nad obcou v okrese Brezno sa rozhorel v piatok popoludní. Zasiahnutá bola oblasť lesa v nedostupnom teréne v oblasti vrchu Orlová. V lokalite počas soboty zasahoval aj vrtuľník ministerstva vnútra a dva vrtuľníky rezortu obrany.

457313001_895504912612282_3477417609481631305_n Požiar nad obcou Pohorelá v oblasti vrchu Orlová v Nízkych Tatrách. Foto: FB/DHZ Šumiac

Požiar lesa nad obcou Pohorelá sa hasičom v nedeľu popoludní podarilo po dvoch dňoch uhasiť. Pre prípad potreby na mieste ponechávajú vytvorené dopravné vedenie.

Na mieste požiaru od nedeľného rána zasahovalo vyše 20 profesionálnych hasičov s desiatimi kusmi techniky, 18 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí i zamestnanci štátneho podniku Lesy SR.

„Prebiehalo monitorovanie miesta požiaru a dohľadávanie skrytých ohnísk termokamerou a dronom a následne boli miesta zalievané vodou. V tejto činnosti pokračovali do 17.00 h, keď bola nahlásená likvidácia požiaru,“ priblížila hovorkyňa krajských hasičov v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková.

V lokalite v súčasnosti prebieha už len balenie vecných prostriedkov a odovzdávanie požiariska štátnym lesníkom. Pre prípad potreby hasiči na mieste ponechávajú vytvorené dopravné vedenie.

(tasr)


Nižšia účasť ako po iné roky, zaujímavé nosné témy, ale aj absencia automobilky Volvo. Aj taký bol dvojdňový veľtrh práce Profesia day v Košiciach.
Prejsť na článok
Rodičovský dôchodok čelil útoku krátko po nástupe novej vlády. Zdroje sa už vtedy hľadali v takzvanej asignačnej dani, za čo sa na ministra práce Erika Tomáša valila z viacerých strán ostrá kritika. Táto renta nakoniec…
Prejsť na článok
Odchodom z klubu SNS sa nám otvárajú ruky a môžeme kritizovať aj niektoré veci ministrov za SNS, hovorí poslanec Pavel Ľupták z Národnej koalície pre denník Štandard.
Prejsť na článok
Vládna moc sa rozhodla regulovať novinársku obec novými pravidlami, ako zavedením určitého typu vzdelania pre novinárov a vytvorením mediálneho úradu. Tieto legislatívne zásahy nielenže nič nevyriešia, ale aj môžu byť v rozpore s európskym právom.…
Prejsť na článok
Najnovšie dáta k deficitu verejných financií, ktoré zverejnil v pondelok Štatistický úrad SR, hovoria jasne. Konsolidácia bola a ostáva témou číslo jedna.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Pacienti…
Prejsť na článok