Holečková: Firma Smeru, v ktorej je konateľom syn Fica, dostala od štátu desiatky tisíc eur

Poslankyňa za KDH Martina Holečková upozornila na firmu Agentúra SMER s.r.o., v ktorej je teraz konateľom syn premiéra Roberta Fica Michal Fico. Spoločnosť od úradu práce v Prešove dostala podľa nej desiatky tisíc eur.

9. schôdza parlamentu Martina Holečková. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Posledný schválený príspevok dostala firma v marci tohto roka vo výške viac ako 9 400 eur, pričom konateľom bol už syn premiéra Michal Fico.

Zmluva, ktorú spoločnosť uzavrela na jar s prešovským úradom práce, je dohodou o poskytnutí príspevku na úhradu prevádzkových nákladov chránenej dielne či chráneného pracoviska, priblížila poslankyňa v tlačovej správe.

„Takýchto zmlúv existuje viacero v celkovej výške niekoľko desiatok tisíc eur, väčšina z nich je z času, keď bol konateľom tejto firmy Robert Kaliňák. Nič to ale nemení na tom, že firma, v ktorej je konateľ syn premiéra Roberta Fica dostane iba tento rok od štátu takmer 10-tisíc eur,“ dodala Holečková, ktorá zároveň poukázala na majetkové prepojenia vo firme.

„Jediným spoločníkom je strana Smer, štatutárnym zástupcom strany Smer je Robert Fico, takže podľa logiky, ktorú použil premiér minulý týždeň, keď útočil na lídra najsilnejšej opozičnej strany, tieto desiatky tisíc skončili u Roberta Fica. Ja však na rozdiel od Roberta Fica nespochybňujem, že táto firma mala napriek majetkovým prepojeniam na rodinu premiéra na príspevok od štátu nárok, presne tak ako majú na dotácie nárok stovky nadácií a združení,“ dodala.

Vyzvala preto premiéra, aby „začal pracovať a prestal s útokmi na opozičných politikov, ktoré majú za cieľ odpútať pozornosť od zlyhaní a prešľapov jeho vlády“.

„Premiér minulý týždeň na tlačovej konferencii verejne povedal, že ak sa nejaké štátne peniaze budú týkať firiem jeho alebo jeho rodiny, tak odstúpi. Pýtam sa preto Roberta Fica, či dodrží svoje slovo a odstúpi z postu premiéra,“ uzatvára Holečková z KDH.

(max)


Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Pacienti…
Prejsť na článok