Putin: Provokácia v Kurskej oblasti nezastavila postup Ruska na východe Ukrajiny

Ukrajinská "provokácia" v ruskej Kurskej oblasti nezastavila postup ruskej armády v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Vyhlásil to v pondelok ruský prezident Vladimir Putin. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním na ruské médiá.

Vladimir Putin Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Putin počas návštevy Tuvianskej republiky na juhu Sibíri uviedol, že ruská armáda získava späť územie v Kurskej oblasti „po štvorcových kilometroch“ a s ukrajinskými silami sa „vysporiada“.

„Ich cieľom bolo zastaviť naše útočné akcie v kľúčových častiach Donbasu. Výsledok je známy… Nedosiahli zastavenie nášho postupu,“ povedal ruský prezident školákom. „Samozrejme, musíme sa vysporiadať s týmito banditmi, ktorí vstúpili do Ruskej federácie,“ citovala jeho slová agentúra AFP.

Ukrajinskí vojaci prekvapivo prenikli cez hranice do Kurskej oblasti 6. augusta. Podľa Kyjeva sa im podarilo obsadiť približne 100 obcí.

Ruským silám sa v uplynulých týždňoch darí postupovať smerom k mestu Pokrovsk, ktoré je kľúčovým logistickým centrom ukrajinskej armády. Kyjev priznal, že situácia v okolí tohto mesta je zložitá.

(tasr)


Vládna moc sa rozhodla regulovať novinársku obec novými pravidlami, ako zavedením určitého typu vzdelania pre novinárov a vytvorením mediálneho úradu. Tieto legislatívne zásahy nielenže nič nevyriešia, ale aj môžu byť v rozpore s európskym právom.…
Prejsť na článok
Najnovšie dáta k deficitu verejných financií, ktoré zverejnil v pondelok Štatistický úrad SR, hovoria jasne. Konsolidácia bola a ostáva témou číslo jedna.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Pacienti…
Prejsť na článok