Na ženu najprv šesťkrát vystrelil, potom ju udieral tyčou. Polícia začala vo veci trestné stíhanie

Hrôzostrašný incident sa stal v sobotu v Košiciach. Po slovnej výmene názorov v jednom z rodinných domov v mestskej časti Sever vystrelil muž na 53-ročnú ženu dovedna najmenej šesť rán. Náboje ju nezasiahli.

policia sr titulka Ilustračné foto. Foto: TASR

Žena po výstreloch utiekla do záhrady, avšak muž ju prenasledoval a niekoľkokrát ju udrel kovovou tyčou do oblasti hlavy a tela. „Čím jej útokom na životne dôležité orgány podľa predbežnej lekárskej správy spôsobil zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní,“ spresnila hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová.

Vo veci už začal vyšetrovateľ trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy spáchaný v štádiu pokusu.

Na mieste činu sa nachádzal aj 67-ročný muž, ktorého svedectvo môže významnou mierou prispieť k objasneniu tejto udalosti. Jeho fotografiu zverejnila polícia na sociálnej sieti.

„V prípade, že máte vedomosť, kde by sa tento muž mohol nachádzať, prípadne ste ho videli a viete policajtom poskytnúť relevantné informácie o jeho pohybe, oznámte to osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo telefonicky na známom bezplatnom telefónnom čísle 158,“ apeluje na verejnosť.

(tasr)


Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Pacienti…
Prejsť na článok