Severokórejských stolných tenistov čaká trest. Dôvodom je selfie z olympiády

Kim Kum-yong a Ri Jong-sik, severokórejskí reprezentanti v stolnom tenise, boli údajne pod ideologickým dohľadom a mohli by čeliť trestu za selfie, ktoré urobili na olympijskom pódiu spolu s juhokórejskými reprezentantmi.

Selfie severokórejských a juhokórejských reprezentantov na olympiáde v Paríži Foto: Facebook/K-Profile Selfie severokórejských a juhokórejských reprezentantov na olympiáde v Paríži Foto: Facebook/K-Profile

Pre väčšinu divákov to bol dôkaz, že šport vie spájať ľudí, aj napriek tomu, že žijú na opačných stranách jednej z najviac ozbrojených hraníc sveta, informuje Guardian.

Juhokórejskí hráči zmiešanej štvorhry Lim Jong-hoon a Shin Yu-bin sa spolu so severokórejskými hráčmi Kim Kum-yongom a Ri Jong-sikom usmiali, keď si zapózovali na selfie na pódiu potom, ako si prevzali bronzové a strieborné medaily na olympiáde v Paríži.

Fotografia bol zverejnená na oficiálnej stránke hier na Instagrame, kde získala státisíce lajkov.

Tento týždeň však prišli správy z médií, ktoré tvrdia, že Kim a Ri boli podrobení ideologickému vyšetrovaniu za ich úsmev na selfie s juhokórejskými reprezentantmi.

Nie je však jasné, aké prípadné tresty môžu stolní tenisti dostať. Veľkosť prípadného trestu by mohla závisieť od toho, koľko výčitiek svedomia prejavia za to, že v Paríži na chvíľu znížili ostražitosť.

(mep)