Policajti nevnímajú jednorazové príplatky ako niečo extra. Nemotivujú ich zotrvať v zbore

V polícii v ostatnom čase viacerí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj s tými pracovnými. Najmä personál z vidieckych oddelení poukazuje na to, že sa u nich zastavil čas.

Protest nespokojných policajtov pred MV SR v Bratislave Policajt Štefan Birmon odovzdáva petíciu s podpismi 800 nespokojných kolegov ministrovi vnútra M.Š. Eštokovi počas protestu policajtov. Foto: Dano Veselský/TASR

Vedenie Policajného zboru SR, ale aj ministerstva vnútra upokojuje podriadených, že nikto z nich nesedí so založenými rukami, ale všetci dlhodobo pracujú na reorganizácii polície a s ňou súvisiacich zmenách. Tie by sa mali dotknúť nielen úpravy miezd, ale aj skvalitnenia a modernizácie pracovného prostredia.

O tom, že situáciu nie je možné podceňovať, potvrdil aj tohtotýždňový protest, pri ktorom nespokojenci odovzdali ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi petíciu, ktorú podpísalo 800 policajtov. V nej žiadajú zlepšenie finančných i pracovných podmienok.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami