Pre streľbu v Bratislave môže Juraj Rizman čeliť trestnému stíhaniu

Streľba v nočných hodinách, pri ktorej preletí guľka do susedného bytu je podľa polície iba priestupkom. Hoci išlo o omyl pri manipulácii so zbraňou, ten bol v dôsledku ďalších chýb spôsobilý ohroziť život a zdravie iných.

Zuzana Èaputová Juraj Rizman Na snímke zľava prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová s partnerom Jurajom Rizmanom počas slávnostného otvorenia zrekonštruovaného kaštieľa v obci Borša v okrese Trebišov. Foto: TASR/oman Hanc

Nočný výstrel na Skalickej ulici v Bratislave bude mať policajnú dohru. Zo zbrane vystrelil partner bývalej prezidentky Zuzany Čaputovej a občiansky aktivista Juraj Rizman, k čomu sa sám priznal. Následne sa prihlásil na príslušnom policajnom útvare, ktorý vec zadokumentoval a rieši ako priestupok.

Podľa vyjadrenia Rizmana výstrel padol potom, ako čistil svoju legálne držanú zbraň a urobil chybu v postupe. Guľka preletela cez sklenenú výplň bytu, kde sa vtedy nachádzal. Prerazila sklo aj v ďalšom byte a zastavila sa v stene. Nedošlo k žiadnym zraneniam a Rizman je podľa vlastných slov pripravený niesť následky.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami