Výhražné bombové e-maily má posielať muž z Dnipra. Nahnevaný je pre ukradnutý telefón

Od utorka do štvrtka policajtov zamestnali nahlásené bomby na školách, v piatok zasa v Dóme sv. Alžbety v Košiciach. Televízii Markíza sa podarilo spojiť s údajným autorom výhražných správ.

458224774_431982073197771_6468432470830516980_n Bombový poplach na škole v Bernolákove. Foto: Facebook/Bernolákovo online

S mužom, ktorý sa netají tým, že výhražné e-maily posiela, komunikoval redaktor televízie prostredníctvom Telegramu. Tvrdí, že žije na Ukrajine v meste Dnipro a správy posiela sám, nie je za tým žiadna skupina.

Potvrdil síce, že je podporovateľom ruského prezidenta, avšak ako dôvod nahlasovania bômb uviedol, že je nahnevaný na Čechov aj Slovákov, pretože mu v roku 2003 ukradli mobilný telefón.

Od Slovenska žiada preto zaplatiť 200 eur, inak bude pokračovať v ďalších vyhrážkach minimálne do zimy. Rovnaké informácie odkomunikoval aj redaktorovi z Českej republiky, ktorému šablóny e-mailov poslal dokonca o čosi skôr, ako ich doručil cieleným skupinám.

Českému redaktorovi tamojšia polícia naznačila, že mužom z Dnipra prezentované informácie môžu byť pravdivé a s mužom sú v kontakte. Slovenská polícia sa pre prebiehajúce vyšetrovanie k veci nevyjadrila.

Na záver údajný autor výhražných správ upozornil, že najbližší e-mail by slovenské školy mali očakávať v pondelok.

(max)


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac