Skryje sa páchateľ bombových vyhrážok pred spravodlivosťou na Ukrajine?

Vypátranie miesta pobytu muža, ktorý nahlasoval rozmiestnenie náloží na slovenských a českých školách, je iba prvým krokom v trestnom stíhaní. Otázne bude, či sa podarí osobu žijúcu mimo Európskej únie postaviť pred slovenskú spravodlivosť.

458224774_431982073197771_6468432470830516980_n Bombový poplach na škole v Bernolákove. Foto: Facebook/Bernolákovo online

Minimálne časť rozsiahlych oznamov o uložení výbušnín adresovaných školám naprieč Slovenskou republikou už má známeho páchateľa. Ide o muža žijúceho v ukrajinskom meste Dnipro, ktorý sa sám priznal k rozposlaniu výhražných e-mailov. Ako dôvod svojho konania uviedol, že je nahnevaný na Čechov a Slovákov, pretože mu v roku 2023 ukradli mobilný telefón. Rovnako potvrdil, že vo vyhrážkach bude naďalej pokračovať.

Podobné vyhrážky dostali aj české školy, pričom k nim sa prihlásil ten istý muž. Novinárom sa dokonca podarilo skontaktovať sa s mužom prostredníctvom siete Telegram, kde im opísal svoju motiváciu a averziu voči občanom Českej a Slovenskej republiky.

Útok v meste Dnipro. Foto: TASR/AP

Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.